"Werken aan Talent"           

Over ons

Onze visie is dat mensen zich het meest ontwikkelen vanuit hun talenten en drijfveren en dat zij succesvoller en effectiever zullen zijn wanneer zij vanuit hun dominante talenten en drijfveren kunnen werken. Wanneer je hier als leidinggevende oog voor hebt, leg je een stevige basis voor een team van gemotiveerde medewerkers, een goede werkrelatie en een veilige werksfeer.

De Praatzaak helpt je om te ontdekken welke talenten er zijn binnen jouw team en op welke manier je die het beste kunt helpen ontwikkelen. Ook kan de Praatzaak je helpen bij het selecteren van de juiste nieuwe medewerker voor jouw team door middel van een assessment waarbij de talentenanalyse en een capaciteitenanalyse worden gekoppeld aan het functieprofiel. 

De Praatzaak werkt met de TMA-methodiek. Via deze methodiek worden 22 drijfveren, 53 competenties en 44 talenten in kaart gebracht, en adviezen gegeven over de ontwikkeling en inzet van talenten. De Talentenanalyse is positief, niet veroordelend en biedt inzicht in talenten en carrièremogelijkheden.

De drijvende kracht achter De Praatzaak is Barbara Brouwer. Barbara is organisatie- psycholoog en heeft een passie voor het goede gesprek en het ondersteunen van organisaties bij het optimaal inzetten en ontwikkelen van talent in hun organisatie. De Praatzaak werkt samen met coaches en adviseurs van Talentum en 3o2. Talentum, laboratorium voor talentontwikkeling, ondersteunt organisaties bij talentgericht werken door enerzijds te adviseren over de beste aanpak en anderzijds talentonderzoeken uit te voeren. 3o2 is sparringpartner en ontzorger voor elke organisatie die een flexibele organisatie-inrichting wenst met oog voor de ontwikkeling van de mens.

Gezamenlijk hebben De Praatzaak, Talentum en 3o2 ervaring in onder andere gezondheidszorg, woningbouwverenigingen en het bedrijfsleven. Er is dus altijd wel een adviseur die bij je past.

In dit filmpje wordt de TMA-methodiek kort uitgelegd.

De Praatzaak werkt vanuit de regio Rotterdam / Breda. We doen opdrachten door heel Nederland.