"Werken aan Woorden"           

Over ons

De drijvende kracht achter De Praatzaak is Barbara Brouwer (1978). Barbara is Organisatiepsycholoog en heeft een passie voor het goede gesprek. Wanneer je als leidinggevende continu in gesprek blijft met je medewerkers leg je een stevige basis voor een goede werkrelatie en een veilige werksfeer.

"Wanneer je goed naar je gesprekspartner luistert, leer je altijd weer iets nieuws. Hoe goed je deze persoon ook al denkt te kennen. Aandachtig luisteren en geïnteresseerde vragen stellen, zijn belangrijke elementen in een goed gesprek".

Als leidinggevende ben je, naast het succesvol runnen van je bedrijf of afdeling, ook verantwoordelijk voor je medewerkers en coach je hen in hun ontwikkeling. Je probeert het buitenbeetje bij het team te betrekken, en de uitblinker motiveer je de lat voor zichzelf steeds een stukje hoger te leggen. Een medewerker die zich gehoord en serieus genomen voelt door zijn leidinggevende zal opbloeien. En dit komt zowel de medewerker als de organisatie ten goede. Om aan te kunnen sluiten bij de ontwikkelpunten en ambities van je medewerkers is het van groot belang dat je continu met hen in gesprek blijft. Maar.... iedere leidinggevende zal kunnen beamen, dat dat nog niet zo gemakkelijk is als het klinkt.

Met een assertieve medewerker praat je op een andere manier dan een verlegen medewerker. En terwijl sommige medewerkers hun gedachten uitstekend onder woorden kunnen brengen, hebben andere daar veel meer moeite mee.

De Praatzaak leert je hoe je jouw gespreksstijl aan kunt passen, zodat je het goede gesprek uit kunt lokken en je succesvol in gesprek blijft met je medewerkers.

De Praatzaak werkt vanuit de regio Rotterdam. We doen opdrachten door heel Nederland.