"Werken aan Talent"           

Onze diensten

 

TMA-methodiek

Met behulp van de TMA-methodiek brengen we drijfveren, competenties en talenten in kaart van je huidige of potentiële nieuwe medewerkers. De kandidaat vult online een vragenlijst in in onze portal. Tijdens een uitgebreid gesprek bespreken we de resultaten en zoeken we naar talenten, ontwikkelpotentieel en drijfveren van de kandidaat. Naast een talentenanalyse kan ook een capaciteitenanalyse en een analyse naar de match tussen de (beoogde) functie en de kandidaat worden gedaan. Na toestemming van de kandidaat ontvangt de opdrachtgever een uitgebreide rapportage. 

Meer weten over TMA-talentenonderzoek? Neem contact  met ons op. 


Naast TMA talentenonderzoek biedt De Praatzaak de volgende diensten aan op het gebied van effectief communiceren binnen je organisatie:

Workshops 

De Praatzaak komt graag langs bij jouw organisatie om je meer te vertellen over verschillende gesprekstechnieken. In een groepstraining van een halve dag leer je welke gespreksstijlen er zijn, hoe je jouw stijl vindt, welke valkuilen er zijn, en op welke manier je aansluiting vindt bij jouw medewerkers. Natuurlijk oefenen we met elkaar een aantal gesprekken. Dit kan aan de hand van door jou of je collega's ingediende cases, of De Praatzaak neemt voorbeelden mee. 

Doelgroep: leidinggevenden, HR-professionals

1-op-1 coaching 

Heb je lastige gesprekken voor de boeg en wil je je daar optimaal op voorbereiden? Of wil je nu eindelijk wel eens weten waarom het ene gesprek soepel verloopt en je er bij het andere gesprek niet doorheen komt? De Praatzaak verdiept zich graag samen met jou in jouw specifieke vraagstuk. We zoeken samen naar de angel, en De Praatzaak helpt je op weg om lastige gesprekken voortaan zelfverzekerd en goed voorbereid te kunnen voeren. 

Doelgroep: leidinggevenden, HR-professionals 

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.